Engelse Barokmuziek   

Engeland, nu zo vaak in het nieuws vanwege de Brexit, had in de barokperiode een gunstig vestigingsklimaat voor musici van het continent.
Tijdens de 'Restoration', die in 1660 volgde na het puriteinse bewind van Oliver Cromwell, ontstond er volop ruimte voor muziek en theater. Dit betekende niet alleen een boost voor de Engelse muzikale identiteit, maar ook import van Franse en vooral Italiaanse muzikale vormen door musici van het continent die in Engeland een goede sandwich konden verdienen.
De heritage aan Engelse barok muziek vatten wij kort samen in een concert met zowel Music for the millions als Music for the happy few: enkele van Henry Purcell's grootste hits, met medewerking van sopraan Kathelijne Mutsaarts, evergreens van George Frideric Handel en William Boyce, maar ook een concertje van ene Robert Woodcock. Een muzikale Brexit? Wat ons betreft: no way!

We speelden dit programma op zaterdag 26 mei in Oeffelt, zondag 27 mei in Oosterbeek en zondag 3 juni in Zutphen.
Op 29 april speelden we de orkestdelen uit dit programma in het Natuurtheater Zeddam.Klik hier voor een foto-impressie van het concert in Oosterbeek.

terug